2009-08-25

Lavendelskorpor a'la Rosendal /Lavender











Lavendel: en härlig kryddväxt som för tankarna till Provence och ljumma sommarvidar.... Fjärilar älskar den i din rabatt! Den är inte bara otroligt vacker, den doftar underbart torkad i ditt linneskåp.
Rosendals trädgård gör goda lavendelskorpor. Köp i deras lilla mysiga butik, eller baka egna!

Lavendelskorpor:
120 g sötmandel, hackad
2 ägg
2 dl lavendelsocker (Strösocker blandat med lavendelblommor)
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad mörk Choklad
1 äggvita
Blanda mandel, ägg, socker och salt.
Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen.
Blanda i resten av mjölet, lite i taget. (Passa så att det inte blir för mycket)
Rulla ut längder o lägg på smord plåt. Pensla dem med äggvita.
Grädda i 180 grader, 15-20 minuter.
Skär längderna i skorpsnittar och torka i 100 grader , 30-40 minuter.
Lycka till!Lavandula angustifolia is the little "bush" with scent of my Provence dreams..
At Rosendals trädgård, Stockholm; in the garden you can find an ocean of the adorable, blue flowers..and I bet you get company of some pretty butterflies there too!

10 kommentarer:

Bea sa...

Mmm...vilka läckra bilder med smarriga skorpor och doften är säkert ljuvlig.
Ha en fin dag! /Bea

linnea-maria sa...

Lavendelskorpot är så himla gott!!! Det brukar jag baka mycket, nunär jag inte har någon lavendelbuske så får jag köpa påhälsokosten. Kram /linnea-maria

Mitt hvite hus sa...

Ååå dette må jeg prøve en dag.. de ser virkleig gode ut...
Klem Kerstin

Med fingrarna i (j)orden sa...

Det låter ljuvligt gott!
Eva

Mia sa...

Du, jag är bara helt enig, bakade dessa skorporna för en månad sen och dom blev en ordentlig hit!!! Det fina är att dom samtidigt blir lite hårda så man kan njuta varje bit länge :)

Moster Ma sa...

Tror att jag ska pröva för de ser helt underbara ut!

Frida sa...

Vad gott det ser ut med lavendelskorpor. Tack så mycket för receptet!
Kram Frida

Allt möjligt och omöjligt sa...

Det är så vackert med lavendel. En helt underbar färg. Tyvärr så har jag väldigt svårt för allt som doftar av lavendel. Fina bilder bjuder du på iallafall och skorporna ser smaskiga ut på bild. Ha en skön Onsdag. Kram Eva

Lúcia sa...

Ola Eva,

What a fantastic post. I love the flowers pictures, the bread (or cake?) pictures... everything so beautiful. The recipe, well, I will try to understand :)
Bye my dear.
Love,

Lúcia

mamas kram sa...

Mmh, det låter gott! Tack så mycket för receptet!
Kram, Doris