2009-11-20

Orkide' / Orchid



This friday I'll just try to try to convey the emotions happiness and joy by showing you this orchid. The flowers are really grateful and do not require much of my care, and yet the flowers are quite stunning - I just love it's color and shape!

Den här fredagen vill jag försöka förmedla glädje och lycka med dessa favoritorkidéer som bara blommar och blommar! De är verkligen tacksamma och kräver inte värst mycket skötsel, och ändå är blommorna helt fantastiskt vackra -Jag bara älskar färgen och formen på dessa blomster!
Historia 60/70-tal: Min mormor brukade köpa med sig en liten bukett i form av en orkide' när det var 'stort kalas' eller 'jubiluemsfirande'. En orkide'-kvist var dyrbar och lyx, och vad jag minns fanns den aldrig som krukväxt i var man hem...
Happy Blooming Friday/Blommig Fredag
PS I'll announce the winner of my GiveAway this weekend..DS



17 kommentarer:

Elisa Day sa...

Orkidéer är verkligen vackra. Härlig färg på din blomma. Ha en trevlig helg! Kram

lotusleaf sa...

Beautiful orchids! They really make anybody happy! Have happy weekend.

Lillebeth sa...

Vilken underbar färg! Ha en skön helg!

andré sa...

Stiligt. Jag har också en rosa orkidé-fredag idag. :-)

Katta sa...

Vilken vacker orkide!Den leksaksaffären i förra inlägget är det i de nybyggda husen vid Sabbatsberg? Har glömt att svara dej om julmarknaden, den är vid Kumla Herrgård i Tyresö. Kommer nog inte att stå där själv,det är min svärmor och svägerska som ska stå.Men besöker den säkert nån av dagarna i allafall.Kram Katta

Lúcia sa...

Hi Eva

They are really fantastic flowers, with so many different kinds of shape and color. It's one of the most beautiful flowers. I have some at home, they are my babies.
Bye

Lúcia
www.fazemosdeconta.com

helle sa...

Smukt lille eksempel på et af naturens mangfoldige mirakler!

Klem Helle

Anonym sa...

Tack, jag nyper av en blomma till min fölsedag på söndag (jag är som ett bar, jag mååååste bara beräta).

Agneta

easygardener sa...

They are ideal indoor flowers and so beautiful. Just the flower to brighte up these dark evenings.
Have a lovely weekend.

Cecilia Artista sa...

Jag gillar också orkidéer och din här har en riktigt härlig färg!

Katarina sa...

Visst är de både lättskötta och otroligt vackra! Och det verkar finnas hur många olika färgnyanser som helst. Din orkidé 'r jättevacker!
Ha en skön helg!

Unknown sa...

Orkidéer är så vackra och hållbara. Det är verkligen roligt med en blomma man kan njuta så länge utav. Denna är jättevacker med sin romantiskt rosa färg!Riktigt ljuvlig!
Ha en trevlig helg!
/Kram Karin

AnnA sa...

Hej Eva!
Jo, jag är också förtjust i orkidéer, och har olika tur med dem, att få dem att blomma om och trivas.
Jag hängde en del av dem utomhus i somras i äppleträden, och faktiskt är det några med kommande blomskott.(Men inte alla, det fanns de som fick gå till de sälla jaktmarkerna också...)
DFet får nog bli ngt orkidéekort framöver...
Trevlig Helg på dig, och spänningen dallrar i bygden över vem vinnaren kommer att bli...;)till ditt fantastiska armband.
hälsn
AnnA

Mia sa...

Jag kan tänka mig att det blev uppskattat som blomst när man fick den av gästen. Orkideer är bara helt ljuvliga, både i mönster och färg :)

Här ser jag förresten något som jag har, och aldrig kan sklija mig från, LYCKOTROLL, bara lukten av dom gör mig nostalgisk, ibland kommer man förbi lukten på helt andra ting, och då minns jag, massa härliga minnen från min uppväxt :)

Megha sa...

Just beautiful !! :)

A Spoonful Of Sugar sa...

Orchids are amongst my favourite flowers - yours are magnificent!

George sa...

The orchid is absolutely beautiful. I also like the color.