2009-06-18

Gärdets Broccoli- och skinkpaj


Så var det dags för ett recept! Perfekt att ha med en paj till midsommarens knytis:
Gärdets Broccoli- och skinkpaj
Deg:
3 dl vete + dinkelmjöl
100 g smör
2 msk creme fraiche
1 krm salt
Kör allt i en matberedare, kläm ut i en pajform o ställ kallt 15 min.
Förgrädda 4-5 min, 200 ´C
Fyllning:
1 bukett broccoli, delad lätt mjukkokt
1 bit skinka, tärnad
2 pressade vitlöksklyftor
50 g ädelost, smulad
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost
salt, peppar, lite finklippt persilja
Fyll pajskalet med skinktärningar, broccoli o smulad ädelost.
Vispa upp ägg, mjölk. Tillsätt vitlök och kryddor.
Häll äggmjölken över den fyllda pajen, toppa med riven ost.
Grädda mitt i ugnen, 25-30 min, 200 ´C

4 kommentarer:

Inken sa...

It looks very delicious!
Best wishes from
Inken

Mitt hvite hus sa...

Pai er så godt og kan brukes i mange anledninger.. denne så veldig god ut.. må prøves ut..Takk for oppskriften ..

Klem Kerstin

Anneli sa...

Så läckert det ser ut
Önskar en fin Midsommar
Kram
Annelie

Lúcia sa...

Olá Eva,

Nice photo.
I love broccoli but unfortunately I can't read your idiom...it's a pity.
Kisses,
Lúcia