2009-06-18
Gärdets Broccoli- och skinkpaj
Så var det dags för ett recept! Perfekt att ha med en paj till midsommarens knytis:
Gärdets Broccoli- och skinkpaj
Deg:
3 dl vete + dinkelmjöl
100 g smör
2 msk creme fraiche
1 krm salt
Kör allt i en matberedare, kläm ut i en pajform o ställ kallt 15 min.
Förgrädda 4-5 min, 200 ´C
Fyllning:
1 bukett broccoli, delad lätt mjukkokt
1 bit skinka, tärnad
2 pressade vitlöksklyftor
50 g ädelost, smulad
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost
salt, peppar, lite finklippt persilja
Fyll pajskalet med skinktärningar, broccoli o smulad ädelost.
Vispa upp ägg, mjölk. Tillsätt vitlök och kryddor.
Häll äggmjölken över den fyllda pajen, toppa med riven ost.
Grädda mitt i ugnen, 25-30 min, 200 ´C
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
It looks very delicious!
Best wishes from
Inken
Pai er så godt og kan brukes i mange anledninger.. denne så veldig god ut.. må prøves ut..Takk for oppskriften ..
Klem Kerstin
Så läckert det ser ut
Önskar en fin Midsommar
Kram
Annelie
Olá Eva,
Nice photo.
I love broccoli but unfortunately I can't read your idiom...it's a pity.
Kisses,
Lúcia
Skicka en kommentar